USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Дивовижні факти про динозаврів, відкриті палеонтологами в 2017 році
Рік, що минає був багатим на палеонтологічні знахідки.

2017-й був вдалим роком для палеонтологів - щедрим на унікальні знахідки і нові відкриття. Деякі з них змінили уявлення вчених про динозаврів, передає Вокруг Света.

Описана найбільше тварина, яка коли-небудь «топтала» землю
У 2013 р пастух з Патагонії знайшов останки величезного динозавра з довгою шиєю. Чотири роки цей скелет пролежав у запасниках Американського музею природної історії, маркований як невідомий "титанозавр". У минулому році вчені з США опублікували результати свого дослідження, описавши новий вид динозавра - Patagotitan mayorum, найбільшої живої істоти, яка коли-небудь ходила по землі.

Знайдено найдавнішого динозавра в броні
Був виявлений найдавніший нодозавр-броненосець, що мешкав на землі 110 мільйонів років тому. У травні 2017-го Музей палеонтології в Альберті виставив на огляд публіки скам'янілості травоїдного Borealopelta, гострі пластини на спині якого прекрасно збереглися.


Намальовано нове «родове древо» динозаврів
Палеонтолог з Кембриджа запропонував нову класифікацію динозаврів. Теорія, яка пояснює філогенез доісторичних рептилій, поки не прийнята офіційною наукою, але у неї велике майбутнє.


У бурштині знайшли кліщів, які жили в гніздах динозаврів
Унікальні шматочки бурштину були виявлені в М'янмі, продані колекціонерам і тільки в 2017 році ретельно вивчені вченими з Оксфорда. Виявилося, викопні кліщі харчуються не кров'ю, а пір'ям і лусочками шкіри. Ці комахи співіснували поруч з рептиліями близько 99 мільйонів років тому.


Виявлена ​​кладка птерозаврів з 200 яєць
Птерозаври - не зовсім динозаври, а предки сучасних птахів. Але відкриття в Китаї кладки з рекордного числа яєць, в яких збереглися ембріони, дозволило палеонтологам краще зрозуміти крилатих рептилій і зробити припущення про їхній спосіб життя. Виявилося, що птерозаври два роки висиджували яйця, а пташенята їх добре бігали, але довго не вміли літати.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus