USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Дивовижне відео від космічного агенства показує, як людство може колонізувати галактику
Припускається, що в майбутньому технічний прогрес дасть людям можливість жити в космосі.

Науково-дослідний центр ESA Advanced Concepts Team оприлюднив відео із симуляцією колонізації нашої галактики – Чумацький Шлях.

Про це пише ТСН.

Проект розробили в межах міжнародного конкурсу Global Trajectory Optimisation Competition. Темою конкурсу була «Поселенці Галактики».

Учасникам поставили завдання знайти найбільш енергоефективний спосіб розмістити якомога більше зоряних колоній. Задана командам «проблема» звучала так:

«Приблизно за десять тисяч років від сьогодні людство обнулить літочислення. Нульовий рік стане роком, коли людство вирішить: настав час сміливо вирушити в галактику і заселити інші зоряні системи. Сто тисяч зоряних систем у галактиці визначені як придатні для життя. Навіть цього нульового року, хоча й технології і знання значно просунулися, ми все ще піддаємося тиранії інерції і, як і раніше, далекі від миттєвих космічних подорожей, вигадливо зображених в науковій фантастиці».

Припускається, що в майбутньому технічний прогрес дасть людям можливість жити в космосі. В таких умовах можна було б створити так звані кораблі-поселення, що здатні подорожувати в космосі протягом сотень тисяч поколінь. Так людство змогло б подорожувати і заселяти інші зоряні системи.



Розселення галактикою схоже на феєрверк, але насправді це кораблі, що залишають Сонячну систему – вона позначена жовтим кольором. Сині та зелені смужки – початкові місії з нашої системи, за ними слідують червоні – вони позначають місії, відправлені з інших зоряних систем.

Нагадаємо, незабаром кожен охочий зможе злітати в космос. Космічне агентство NASA відкриває Міжнародну космічну станцію для туризму та підприємництва.

МКС поки що єдине місце в космосі, куди можуть дістатися люди і де можуть жити. ТСН.ua зібрав найголовніше з того, що відомо наразі - як організований політ на МКС та у скільки він обійдеться.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus