USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Диво природи - кольорові піски Шамарель
Земля семи кольорів, як називають кольорові піски Шамарель, є самим знаковим місцем для Маврикія.

Райдужні піски є не зовсім пісками, а уламками базальту, який вирвався назовні при виверженні вулкана, вулканічним попелом і глиною, інформує інтернет-портал travel-world.

Їх суміш утворила землю в семи кольорах (червоний, фіолетовий і коричневий, зелений, пурпурний, жовтий і блакитний).
І що дивно – різні шари, що мають відповідно різні кольори не змішуються між собою, завжди зберігають рівно сім кольорів, і дюни, розфарбовані в різні кольори, здаються сюрреалістичними.

Навіть якщо змішати дві жмені піску різних відтінків, в кінцевому рахунку він все одно розділиться по кольорових спектрах.
Схоже на диво або магію, але ні, все піддається логічному поясненню. Справа в різній щільності і масі шарів.
Алюміній і залізо надають суміші синьо-багрянисто і червоно-чорного кольору, відповідно.

Вважається, що відмінність відтінків є наслідком охолодження розплавлених вулканічних порід при різних зовнішніх температурах. Але до сих пір не зрозуміло, чому вони не змішуються.
Також примітно, що дюни не піддавалося ерозії незважаючи на проливні тропічні дощі Маврикія.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus