USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.55 41.70
  • PLN 10.40 10.67
Світ вражає: Двометрова риба: у річці Детройт виловили величезного осетра віком понад сто років
Біологи спіймали озерного осетра вагою 109 кг і довжиною 2,1 метра в річці Детройт в американському штаті Мічиган.

За даними Служби охорони рибних ресурсів і дикої природи США (USFWS), ця величезна риба, ймовірно, є самкою і може бути старше 100 років, повідомляє Новое Время.

Щоб виловити, виміряти і позначити рибу виду Acipenser fulvescens, потрібно було три людини, пізніше її випустили назад в річку. Біологи з Управління охорони риб і дикої природи (AFWCO) були шоковані відкриттям і описали осетра як «реальне річкове чудовисько».

Групі було складно визначити стать або вік риби за короткий проміжок часу, який їм було надано для її оцінки; але його розмір передбачає, що осетер – самка, вік якої, швидше за все, перевищує 100 років. Неймовірно, але їй вдавалося уникати виявлення вченими в цьому районі.

Озерний осетер (Acipenser fulvescens) зустрічається в прісноводних системах по всій території США, від Гудзонової затоки до річки Міссісіпі. За даними USFWS, самці можуть жити від 50 до 60 років, але вважається, що тривалість життя самок перевищує 100 років, і в результаті вони можуть вирости набагато більше.

Осетрові проводять більшу частину часу на дні річок і озер, де харчуються комахами, хробаками, равликами, раками і дрібною рибою. За даними USFWS, озерний осетер в даний час занесений в список видів, що перебувають під загрозою зникнення в 19 з 20 штатів, в яких вони мешкають, включаючи Мічиган.

Для цього є ряд причин, в тому числі токсичне забруднення водних шляхів і будівництво дамб і заходи по боротьбі з повенями, які впливають на їх здатність переміщатися вгору за течією до своїх нерестовищ. Однак одним з головних чинників був історичний перелов.

«Близько 120 років тому комерційний промисел осетрових в США вівся дуже активно. Виловлено багато великої риби », – сказав Джастін Чіотті, рибний біолог з AFWCO, який не брав участі в дослідницькому лові осетрових.

За словами Чіотті, в річці Детройт зараз одна з найздоровіших популяцій в країні: понад 6500 озерних осетрових риб. При цьому вчені вважають, що в глибинах все ще може ховатися більша риба.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus