USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Два метри завдовжки. У Франції знайшли кістку гігантського динозавра
Французькі вчені розкопали в Шаранті на південному заході країни стегнову кістку гігантського динозавра.

Цілком ймовірно, що вона належала тварині, яка була більш ніж 8 метрів заввишки, пише Новое время.

Стегнова кістка довжиною в два метри, яка важить півтонни, була знайдена в області, яка 140 млн років тому була величезним болотом. Зараз тут розташовані виноградники.

Крім стегнової кістки в той же день археологи виявили великий фрагмент таза, який, ймовірно, належить тій же особині.

Місце розкопок Анжак-Шарант є унікальним в Європі: 7500 кісток, що належать 45 різним видам динозаврів, були знайдені там відтоді, як вчені вперше почали розкопки в 2010 році.

Вважається, що стегнова кістка належала зауроподові, травоїдному динозавру, який вважається найбільшою твариною, що коли-небудь ходила по землі.

Жан-Франсуа Турнепіч, куратор Музею Ангулема, сказав: «Це стегно величезне! І воно у винятковому стані збереження. Це дуже зворушливо».

Ронан Аллен, палеонтолог з Музею природознавства в Парижі, додав: «Ми можемо бачити вставки м’язів і сухожиль, рубці. Це дуже рідкісна знахідка, так як великі шматки мають тенденцію руйнуватися, розбиватися».

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus