USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Дослідники знайшли найдовшу у світі соляну печеру
Ізраїльські дослідники повідомили, що відкрили найдовшу у світі соляну печеру.

10 км проходів та гротів всередині печери Малхам, що знаходиться в Ізраїлі біля Мертвого моря, нанесли на мапу протягом двох років, пише ВВС.

Поруч розташована пустеля, де, за Біблією, дружина Лота перетворилася на соляний стовп.

Дослідники вважають, що через дощі печера буде й далі збільшуватися у довжину.

Так відбувається, тому що дощова вода стікає до тріщин на поверхні, розчиняючи сіль і створюючи напівгоризонтальні канали на своєму шляху, і прямує далі у напрямку Мертвого моря.
Частина печери Малхам, яка проходить через гору Содом, вже була нанесена на мапу протягом 1980-х років.

Два роки тому Йоав Негев з Ізраїльського клубу дослідників печер вирішив завершити дослідження печери і створити команду досвідчених спелеологів.
Під час однієї перерви на вечерю прямо в печері Боаз Лангфорд з Єврейського університету в Єрусалимі сказав, що дослідники відчули, що їхній їжі не вистачає приправ.

«Отже, ми просто відламали сіль з однієї зі скель та використовували її», – згадує він.

Печері Малхам вдалося подолати рекорд, який з 2006 року утримувала соляна Печера Трьох Оголених на іранському острові Кешм. Її довжина становить 6,85 км.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus