USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Дослідники з'ясували, як коні вираховують невпевнених людей
Коні можуть розрізняти людей за їхніми позами і вибудовувати в зв'язку з цим свою поведінку. Це з'ясували вчені-біологи з Великої Британії. Наприклад, до людини в позі підпорядкування вони підходять охочіше, ніж до людини з домінантною позою.

Дослідження опублікували в журналі Animal Cognition.

Біологи працювали з 30 домашніми кіньми. Їх цікавило, до якої людини з більшою ймовірністю підійде кінь: до тієї, що стоїть прямо з широко розставленими ногами і розправленими плечима (домінантна поза) чи до сутулої, з притиснутими до тіла руками і трохи зігнутими колінами (поза підпорядкування).

Обидві людини мали схожу структуру тіла, однаково одягнені, а їхні обличчя були закриті хустками. Це було зроблено для того, щоб тварини могли орієнтуватися тільки на позу людини, а не на вираз обличчя або інші сигнали. Заохочення у вигляді їжі коні отримували від обох людей. Тварини набагато охочіше підходили до людини в позі підпорядкування.

«Нас цікавило, як сприймають пози домінування і підпорядкування саме коні, тому що багато тренерів використовують пози як інструмент під час занять. Досліджень, присвячених тому, чи розпізнають коні пози без спеціальної підготовки, було мало», - говорить один з авторів роботи, студентка Сассекського університету Клара Вілсон.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus