USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Дослідник показав вигляд на Землю з боку Місяця. Відео
Нещодавно ровер Curiosity показав, як виглядає Земля з поверхні Марса. Тепер же всі бажаючі можуть подивитися на нашу планету з вельми незвичайного ракурсу – з боку Місяця. Дослідник створив відео, на якому показаний вид з місяця на Землю і навпаки в залежності від часу доби і дня місяця.

Про це повідомляє bizua.org.

Відео було створено планетологом Джеймсом О’донохью. Раніше він працював в NASA, а після перебрався в Японське космічне агентство JAXA. Півторахвилинний ролик являє собою серію фотографій Місяця і Землі, зроблених вченими NASA в квітні 2020 року. Таким чином можна побачити, як поводилися обидва космічних тіла протягом місяця.

Відео дозволяє розглянути візуальні зміни Землі і місяця відповідно до кута падіння сонячного світла, а також положення, які вони займали відносно один одного. На вигляд може здатися, що рухається тільки Земля. Насправді, весь цей час Місяць обертається навколо планети. Відчуття нерухомості створюється тому, що супутник завжди повернутий до нас тільки однією стороною.

Звернувши увагу на нижню частину кадру, можна зіставити, де перебував Місяць в той чи інший момент часу. Це дозволить вивчити фази обертання супутника і те, як його було видно землянам в конкретний день і годину.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus