USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Донор зустрілася з пацієнткою, якій віддала своє серце
53-річна Теммі Гріффін із американського міста Геппі Веллі віддала своє серце Лінді Карр, 55 років, із каліфорнійського Берклі. Операція стала можлива завдяки так званій процедурі доміно у лікарні Стенфордського університету. Невдовзі після операції жінки зустрілися.

Теммі потребувала пересадки легень. Отримала їх разом із новим серцем від мертвого донора. А її серце віддали Лінді, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Daily Mail.

Теммі страждала на кістозний фіброз, генетичне захворюванням, через яке слиз закупорює дихальні шляхи легенів. Вона мала одну надто розширену легеню і одну стиснуту. Через це їй було важко дихати навіть при незначній роботі. Наприклад, коли приймала душ. Зрештою, вона була змушена цілодобово дихати через спеціальний апарат.

Серце Теммі працювало нормально. Але зміна форми легень змістила його з правильного положення, кажуть лікарі.

У Лінди за 20 років до операції діагностували аритмогенну дисплазію правого шлуночка серця. При ній правий шлуночок помирає і заміняється на рубцеву тканину. Жінці було важко навіть йти по коридору чи вигулювати собаку, тому потребувала пересадки, кажуть лікарі. Чекала на операцію 30 місяців. У січні 2016-го їй запропонували операцію за процедурою доміно. Жінка погодилася і за кілька годин уже була у Стенфордському університеті.

Операція відбулася 1 лютого. Її проводили три команди. Одна видалила серце і легені у померлого донора. Інша пересадила ці органи Теммі. Третя пересадила Лінді серце, яке забрали у Теммі. Через шість тижнів жінки зустрілися і донор змогла почути, як б'ється її серце в чужих грудях.

"Дивно, що я пожертвувала своє серце і досі жива. Чи чули ви колись про таке?", - каже Теммі.

"Мені просто пощастило, що ситуація дивним чином склалася", - сказала Лінда. Її подруга Енн Рут Іссаксон намалювала картину, де Теммі слухає, як б'ється її серце.

На фото: Теммі Гріффін слухає, як б'ється її серце у грудях Лінди Карр. Картина, намальована Енн Рут Іссаксон. Фото: Daily Mail
Коментарів: 1
Просто Показати IP 5 Серпня 2018 18:16
В Україні при нашій медицині від діареї вмерти можна, а ви тут про таке пишете.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus