USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Долина життя: біля столиці Болівії знайшли 20 нових видів тварин і рослин
У горах Болівії, що в Південній Америці, дослідники виявили місцевість, яка населена раніше невідомими видами тварин, комах та рослин.

Вчені розповіли про нові види змій, одна з яких має забарвлення болівійського прапора, «жабу-ліліпута» і метеликів, а серед квітів – небачені до цього орхідеї.

Про це повідомляє ТСН.

Експерти описали незайману місцевість в андській долині Зонго як «покриту товстим шаром моху, орхідей та папороті, заселену різноманітними типами комах, жаб і птахів, що видають безліч звуків на тлі гучних водоспадів».

Вчені виявили особливо отруйну змію з роду американських списоголових гадюк «bothrops», яку вже після експедиції почали впізнавати в інших регіонах Центральної та Південної Америки. Рептилія має великі ікла та органи чуття, що допомагають вистежувати здобич за теплом її тіла.
На вершинах гір також знайшли змій, забарвлених у кольори прапора країни – червоний, жовтий та зелений.
Інша знахідка – «ліліпутська жаба» – це мініатюрна амфібія завдовжки в один сантиметр. Вона має коричневе забарвлення, що добре маскує її на тлі мулу та ґрунту, де майже неможливо вгледіти істоту.
У долині Зонго також квітнуть орхідеї різних форм, розмірів і кольорів, що імітують зовнішність комах для кращого запилення.

Серед видів, які вважалися вимерлими, науковці виділяють «диявольських» чорних жаб з червоними очима, що зникли ще 20 років тому через будівництво гідроелектростанції в місцевості, яка була для них домівкою.
Іншою знахідкою стали метелики сатириди, яких востаннє бачили майже 100 років тому.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus