USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Додають бадьорості: вчені вигадали рецепт корисних солодощів
Вчені розробили рецепти солодощів, які допоможуть зберегти здоров’я, працездатність і бадьорість.

Серед «правильних» кондитерських виробів – шоколад, кекси, вафлі і пряники з підвищеною харчовою цінністю.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Розроблені кондитерські вироби не просто смачні, але і корисні: вони допомагають організму збалансувати вітамінний і мікроелементний склад їжі відповідно до вікових потреб організму, відзначають експерти.

За словами вчених, солодощі складно перевести в розряд збагачених продуктів, оскільки вони є висококалорійними. Однак фахівцям вдалося підвищити харчову цінність, додавши до складу білки рослинного і тваринного походження і біологічно активні речовини. При цьому вдалося зберегти традиційно привабливий смак.
«Ми змоделювали з двох білкових компонентів склади сумішей, які найбільш близькі за змістом незамінних амінокислот до» ідеального «білка. Такі компоненти сприяють кращому перетравленню, всмоктуванню і засвоєнню білка. Кінцевий вміст корисних речовин у виробах відповідає необхідній добовій дозі споживання», – йдеться у повідомленні вчених.

За словами науковців, розроблені ними десерти можна готувати на будь-якому виробництві.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus