USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Для тих, хто пропустив. Яким було місячне затемнення в різних куточках планети (фото)
Наступного разу подивитися на таке космічне явище можна буде лише у травні 2021 року.

Пізно ввечері 16 липня українці могли спостерігати часткове затемнення Місяця, інформує ТСН.

За умов хорошої погоди за цим природним явищем також спостерігали жителі більшості країн Європи, частини Азії, Африки, Австралії та Північної Америки.

Під час затемнення Земля відкинула на Місяць одразу дві тіні – часткову зовнішню та повну, тому Місяць поступово змінив колір до «кривавого».

На відміну від сонячних затемнень, місячне затемнення безпечне для огляду неозброєним оком або біноклем. Наступного разу подивитися на таке космічне явище можна буде лише у травні 2021 року.

До речі, місячне затемнення відбулося якраз у день 50-річчя запуску місії Apollo 11 для здійснення першої посадки на людей на Місяць.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus