USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Дівчинка знайшла амоніт віком 100 мільйонів років біля футбольного поля
Палеонтологи не можуть зрозуміти, яким чином викопне безхребетне виявилося в Орегоні.

Поки мати була зайнята в команді підтримки, 7-річна Наомі Он грала неподалік від футбольного поля. Копаючись в землі, дівчинка натрапила на блискучий камінчик і побігла показати матері. Вона назвала знахідку «каменем Моани», оскільки та нагадувала спіралевидні амулет діснєївської принцеси, передає Вокруг Света.

Те, що знайшла Наомі, виявилося древньою скам'янілістю вимерлого 65 мільйонів років тому морського безхребетного - амоніту.

Експерти, до яких звернулися батьки Наомі, не розуміють, яким чином викопний амоніт виявився в Орегоні, оскільки тут скам'янілості ніколи не знаходили. Палеонтологи припускають, що хтось купив амоніт в іншому штаті і випадково втратив в Орегоні. Однак все ж є ймовірність, що це амоніт місцевого походження, а значить, є частиною невідомого, недослідженого шару.

Вчені припускають, що виявленій скам'янілості близько 100 мільйонів років, принаймні, не менше 65 мільйонів, коли ці безхребетні вимерли разом з динозаврами.

Найближча до амонітів істота із сучасних молюсків - наутилус. Однак наутилус не має такого великого числа різновидів, як амоніт, який колись заселяв усі океани землі. За часів царювання цих безхребетних суші практично не було.

Скам'янілості амоніту, яким приписували чудові властивості, знаходили ще в Стародавній Греції і Римі. А свою назву викопні безхребетні отримали в честь заокруглених рогів давньоєгипетського бога Амона.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus