USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Дев'ятирічний кенієць сам зробив машину для миття рук. Його відзначили державною нагородою
9-річний кенієць Стівен Вамукота сконструював із дерева машину для миття рук – так він хотів допомогти в боротьбі з епідемією коронавірусу.

За цей винахід хлопця відзначили президентською нагородою.

Про це повідомляє Thromadske.

За словами Стівена, ідея машини спала йому на думку тоді, коли він побачив сюжет на місцевому телебаченні про те, як запобігти поширенню коронавірусу.

Ідея машини для миття рук дуже проста: за допомогою дерев’яних педалей вона подає рідке мило й гарячу воду. Це дозволяє уникнути торкання поверхонь – це один зі шляхів поширення вірусу.

Для побудови першої машини хлопець узяв дерев’яні дощечки, які його батько Джеймс придбав, аби зробити рамку для фото. Каже: лише допоміг сину ущільнити з’єднання, а ідею механізму той придумав сам. «Я дуже пишаюсь (Стівеном - ред.)», - сказав Джеймс Вамукота.

Дев’ятирічного кенійця за його винахід відзначили президентською медаллю «За службу країні». А ще губернатор округу, де живе сім’я Вамукота, пообіцяв оплатити його навчання на інженера.

У рідному місті Стівена поки не було людей, хворих коронавірусною хворобою. А в Кенії загалом їх понад дві тисячі, з них 69 померли.



Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus