USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Десять природних явищ, у реальність яких важко повірити. Фото
Райдуга білого кольору, бірюзовий лід, кольорові піски і гори – це не казковий сюжет, а природні явища нашої планети.

Інформаційне джерело Всвіті зібрало 10 чудес світу, які більше схожі на вигадки режисерів фентезі.

1. Блакитна лава

Вулкан Іджен дуже популярний серед туристів. В одному з його кратерів можна побачити незвичайне явище – блакитну лаву. Причиною виникнення такого дива природи є сірчастий газ, який нагрівається до 600° C.



2. Семикольорові піски

Піщані дюни, що складаються з пісків 7 різних кольорів: червоного, коричневого, фіолетового, зеленого, блакитного, пурпуроного і жовтого. Дивним є те, що, якщо змішати дві жмені різних відтінків, в кінцевому рахунку вони все одно розділяться по колірних спектрах.



3. Вогняна веселка

Рідкісний і дуже красивий оптичний ефект, що виражається у виникненні горизонтальної райдуги, локалізованої на тлі легких хмар.



4. Гало

Гало зазвичай з’являється навколо Сонця і Місяця, але іноді його можна побачити навколо інших потужних джерел світла, таких як вуличні вогні.



5. Кальгаспори

«Той, хто кається снігу» – утворення заввишки до 6 метрів на поверхні снігових полів, які можна зустріти у високогір’ях тропіків і субтропіків.



6. Сиваш

Неймовірної краси затока має другу назву – Гниле море. Через мілководдя влітку вода сильно прогрівається і видає гнильний запах – звідси і назва водойми. З цієї ж причини морська вода інтенсивно випаровується, через що затока сильно мінералізована.



7. Данься

Одне з найкрасивіших ландшафтних утворень не тільки в Китаї, але і у всьому світі. Незвичайні кольорові скелі – улюблене місце туристів.



8. Уюні

Висохле соляне озеро, яке під час сезону дощів покривається тонким шаром води і перетворюється на найбільшу у світі дзеркальну поверхню.



9. Зона пробиття хмар

Дане явище більше схоже на слід від метеорита, що увійшов до атмосфери. Насправді Fallstreak hole – красивий і абсолютно нешкідливий феномен.



10. Бірюзовий лід

Байкал – не тільки найглибше озеро на планеті, але і справжня коштовність природи. Його льоди, більше схожі на блакитні топази, тому доказ.





Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus