USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Де був ваш дім мільйони років тому: вчені створили інтерактивну мапу змін на поверхні Землі
Нинішнє розташування тектонічних плит і континентів – тимчасова випадковість.

Каліфорнійський палеонтолог створив інтерактивну карту, яка дозволяє побачити, як далеко рідні міста перемістилися за 750 мільйонів років дрейфування континентів.

Про це пише ТСН з посиланням на CNN.

Онлайн-мапа, розроблена Яном Вебстером, містить низку інструментів, які також дозволяють легко дізнатися більше про Землю, наприклад, де жили перші рептилії або коли розпустилася перша квітка.

«Це показує, що наше середовище динамічне і може змінюватися», – сказав Вебстер. «Історія Землі довша, ніж ми можемо уявити, а нинішнє розташування тектонічних плит і континентів – тимчасова випадковість. У майбутньому все буде інакше. Земля може пережити всіх нас».

Веб-додаток заснований на візуалізації геологічної моделі, створеної геологом і палеогеографом Крістофером Скотезом. Моделі Скотеза описують тектонічний розвиток плит починаючи від 750 мільйонів років тому, незабаром після того, як зелені водорості вперше з’явилися в океанах Землі.

Візуалізація карти Вебстера дозволяє користувачам вводити своє місце розташування і бачити, де були їхні міста сотні мільйонів років тому.
Розташування Києва 750 млн років тому
Розташування Києва 750 млн років тому
Розташування Києва 400 млн років тому
Розташування Києва 400 млн років тому
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus