USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Давньоримський пазл: у будинку на півдні Франції виявили настінні фрески I століття до нашої ери
На правому березі Рони, в провансальському місті Арль, в одному з будинків виявили безліч фрагментів настінних давньоримських розписів I століття до нашої ери.

З моменту початку розкопок в квітні фахівці зібрали вже 800 ящиків з фрагментами настінних розписів, частину з яких витягли з розкопаних стін будівлі, частина знайдена в руїнах.

Перші зображення демонструються на тимчасовій виставці в музеї Арля, але експерти кажуть, що для того, щоб зібрати всі фрески, що займають більше 220 квадратних метрів, доведеться працювати як мінімум до 2023 року.

Фрагменти, деякі з яких були розміром трохи більше нігтя, були промиті, промарковані і поміщені в ящики для вивчення один за іншим, щоб побачити, як вони можуть вписатися в загальну картину. До теперішнього часу фахівці витратили в цілому 1800 годин на перебір деталей.

«За нашими оцінками, у нас йде один день на кожен випадок, тому на вивчення всіх їх потрібно близько 1000 днів», – сказав Жюльєн Буазлев, експерт по старовинним настінним розписам. «Це в точності як пазл ... за винятком, звичайно, того, що у нас немає оригінальної моделі, над якою можна було б працювати, або всіх частин, що означає, що це копітка робота. Це серйозне завдання, але нам пощастило, що у нас є велика кількість предметів декору хорошої якості, що буває рідко».

Будинок арфіста був побудований між 70 і 50 роками до нашої ери італійськими майстрами навколо центрального атріуму з великим басейном для збору дощової води для домашнього господарства.

Вважалося, що менш ніж через 20 років він був навмисно зруйнований, а на його місці побудували нову будівлю, яка зберегла твори мистецтва. У наступні періоди на цьому місці були побудовані три будинки. Перші розкопки пройшли в 2013 році.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus