USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Давня кераміка розповіла вченим, що їли люди 4500 років тому
Археологи згодні з твердженням, що через кухню народу можна багато чого зрозуміти про його історії. У зв’язку з цим деякі вчені спеціалізуються виключно на вивченні древньої кераміки, так як знайдений під час розкопок посуд може розповісти про харчування людей, що жили багато століть тому.

Після розкопок на північному заході Індії фахівці проаналізували залишки керамічного посуду, знайдених у сільських і міських районах цивілізації Інду, яка розвивалася в долині річки Інд у 3300 – 1300 роках до нашої ери. Для отримання результатів вчені досліджують залишки ліпідів, які ввібрав у себе давній посуд.

З’ясувалося, що люди цивілізації Інду харчувалися досить різноманітно для тих давніх часів: вони їли різних тварин, зкрема м’ясо великої рогатої худоби, буйволів, овець і кіз, а також молочні продукти. Для дослідників стало несподіванкою те, що в раціоні стародавніх людей було м’ясо свині, так як ці тварини не зустрічаються у великих кількостях в поселеннях Інду.

Дослідження також показало, що раціон древніх людей значно відрізнявся в залежності від регіону.

«Є свідчення того, що сільське населення на північному заході Індії переймало способи приготування їжі від міського населення, особливо під час фази кліматичної нестабільності близько 2100 р. до н.е.», – розповів старший автор дослідження, фахівець Кембриджського університету Кемерон Петрі.

Крім того, дослідження має важливе значення для розуміння кулінарної історії Південної Азії, а також взаємозв’язку між навколишнім середовищем, продуктами харчування, матеріальною культурою і древнім суспільством.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus