USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Чи можуть коти лікувати людей: пояснення науковців
Кішки серйозно допомагають людям, у яких наявні серцеві чи психічні розлади, ушкодження мозку та залежність від алкоголю чи наркотиків.

До такого висновку дійшли британські лікарі-терапевти спільно з колегами з США, передає Zdorovia.

Лікарі-терапевти Англії і США, що працювали в спеціалізованих клініках для розумово відсталих дітей, з’ясували, що кішки серйозно допомагають людям, які страждають психічними захворюваннями, серцевими розладами, ушкодженнями мозку і навіть сприяють повному зціленню залежних від алкоголю і наркотиків.

Спілкування з кішками приписують при депресіях і шизофренії. При цьому, від кішки жодних особливих навичок не потрібно - вона просто повинна бути ніжною і товариською.

Для людини корисне навіть котяче муркотіння, яке, за словами вчених з Інституту спілкування тварин в Північній Кароліні, зміцнює кістки. Як це відбувається? Все завдяки звуковому діапазону, в якому муркотять кішки - від 27 до 44 герц.

А ось в дослідники з Берлінського інституту геронтології встановили, що наявність кішки впливає на тривалість життя людини - кошатники живуть, в середньому, на 10 років більше, ніж ті, кому не пощастило мати пухнастих лікарів. Якщо вірити фелінологам - кішки здатні стабілізувати артеріальний тиск, лікувати аритмію, атеросклероз, остеохондроз і хронічний бронхіт.

Головне, привчити кішку регулярно впродовж усього лікувального курсу укладатися на хворе місце. При бронхіті кішка повинна лежати на грудях, при артриті на запаленому суглобі, а при атеросклерозі і мігрені - біля голови.
Коментарів: 1
Ірина Баб'як Показати IP 15 Травня 2018 18:40
В мене був випадок, коли мені стало слабо (очевидно впав тиск) і кішка лягла біля мене, поклала лапку мені на руку, там, де чути пульс, і лежала так, поки мій стан не нормалізувався, тоді сама зіскочила і пішла.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus