USD 41.60 41.95
  • USD 41.60 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Чудово збереглися: у турецькому Метрополісі розкопали стародавні цистерни
На території древнього міста Метрополіс у Туреччині виявили знахідку, якій понад 1 500 років.

Археологи розкопали там стародавні цистерни для води.

Команда археологів, яку очолював професор Джелал Баяр Сердаром Айбек, виявила 4 монументальні споруди, з’єднані між собою, пише Нurriyet daily news.

Цистерни розташовані на глибині 7 метрів у Акрополі, найвищому центрі древнього міста. Вони були альтернативою іншим водним ресурсам у Метрополісі, що було важливо з міркувань оборони.

«Ми раді, що можемо відкрити нові двері в життя людей, які жили тут 1 500 років тому. Ця знахідка свідчить про знання майстрів давнього періоду Метрополіса в галузі гідротехніки», – підкреслили археологи.

«Ці цистерни мають велике значення для нас. Адже наразі вони є найбільш добре збереженими пам’ятками Метрополісу», – пояснив керівник розкопок.

Що відомо про використання цистерн

Цистерни у Акрополі були оточені міцними стінами, аби під час можливої облоги міста його мешканці не залишилися без води. За підрахунками науковців, вони могли вмістити до 600 тонн води.

Усі цистерни розташовані неподалік одна від одної. Таке розміщення дуже зручне, враховуючи щоденне споживання води, а також сільськогосподарську діяльність та інші потреб людей.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus