USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Чорнобильська пліснява може захистити астронавтів від радіації
Однією з найбільших небезпек міжпланетних подорожей є радіаційне опромінення. За одну подорож на Марс і назад астронавт може отримати близько 60% від максимальної рекомендованої довічної дози опромінення. Але, судячи з останніх новин, знайти рішення цієї проблеми все ж вдалося.

За словами дослідників з університетів Стенфорда і Північної Кароліни, одним з рішень може бути цвіль, повідомляє iTechua.

Вони виявили, що грибок, який активно розростається в результаті радіоактивних опадів в Чорнобилі, блокує випромінювання на міжнародній космічній станції (МКС) і може бути адаптований для подорожей на Місяць і Марс.

Нещодавно поряд з реактором Чорнобильської атомної станції вчені виявили цвіль, яка розмножується у все все ще екстремальному радіаційному середовищі, можливо, завдяки радіосинтезу. При такому процесі цвіль Cladosporium sphaerospermum може фактично харчуватися радіацією, використовуючи пігменти для виконання радіосинтезу, який перетворює гамма-промені в хімічну енергію.

З урахуванням цієї інформації, дослідницька група вирішила провести перевірку нової концепції на МКС, щоб побачити, як буде розвиватися цвіль при блокуванні космічного випромінювання. Вони встановили чашки Петрі з Cladosporium sphaerospermum з одного боку і контрольні порожні поверхні без цвілі з іншого боку. Потім пара детекторів випромінювання підключалася до мікрокомп’ютерів Raspberry Pi для вимірювання та фіксації рівнів радіації, а також вимірювання вологості, температури, повітряного потоку та інших параметрів. Результати тестування показали, що концепція має право на існування, хоча певні покращення все ще необхідні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus