USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Чорна діра Стрілець A* зголодніла та пожирає все навколо себе – вчені
Минулого місяця надмасивна чорна діра в центрі галактики Чумацький Шлях виробляла загадкові спалахи.

Астрономи з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі пов'язують це з тим, що вона відчуває голод галактичних масштабів.

Про це пише УНІАН.

Зазначається, що чорна діра Стрілець A*, що знаходиться в центрі Чумацького Шляху, є відносно спокійною. Але коли астрономи проаналізували 13 тисяч спостережень починаючи з 2003 року, вони виявили, що 13 травня цього року речовина навколо чорної діри почала світитися у 2 рази яскравіше, ніж зазвичай. Це може вказувати на те, що чорна діра почала споживати набагато більше пилу і газу.

«За 24 роки спостережень ми нічого подібного раніше не бачили. Зазвичай чорна діра поводилася спокійно і сиділа «на дієті», але тепер у неї вибухнув справжній голод вселенського масштабу, і вона почала активно пожирати все навколо себе», – зазначив професор фізики та астрономії в Каліфорнійському університеті Андреа Гез.



При цьому вченим поки складно спрогнозувати, що відбуватиметься надалі. Для цього необхідно точно встановити причину виникнення спалахів. Не виключено, що біля чорної діри пролетіла зірка S0-2, яка пройшла максимально близько влітку цього року, але не була повністю поглинена.

Впевнені вчені в загальній думці, що Стрілець А* зараз дуже «голодна», але це не являє небезпеки для людства. Чорна діра знаходиться від Землі на відстані 26 тисяч світлових років.

Раніше повідомлялось, що американські астрономи знайшли Супер Землю – планету, умови на якій придатні для життя.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus