USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Чому шовк на дотик холодний?
Науковці розкрили секрет властивостей шовку.

Міжнародна група вчених вивчила нановолокно шовкопряда і визначила, чому шовк блискучий і холодний. Виявилося, що властивості тканини залежать від невпорядкованою структури волокна.Про це повідомляє vladtime.

Фізики з США і Південної Кореї довели, що невпорядковані порожнини нанометровій товщини в структурі волокна викликають інтерференцію світла, через що шовкова тканина блищить.



При проходженні сонячних променів крізь шовкове волокно вони розсіюються на мікроструктури, через що тканина практично не пропускає світло і охолоджується.

Автори дослідження стверджують, що їх відкриття допоможе у вивченні властивостей метаматеріалів і структур, так як шовк сам по собі є метаматеріалом.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus