USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Чому білі та зірочками: вчені змогли розгадати загадку сніжинок
Французькі метеорологи розгадали головні загадки сніжинок, чому вони мають таку химерну форму та чому сніг білого кольору, а не прозорий.

Як передає Народна правда, відповіді на ці питання є в матеріалі видання Le Figaro.

Фахівці пояснюють, процес перетворення води в сніжинки починається з того, що вода притягається до найдрібніших твердих частинок, які можуть бути діаметром в соту частку міліметра. Сніг формується в умовах далеко не чистого повітря.

Далі навколо мікрочастинки формується початкова шестигранна призма. Подальше зростання кристалів залежить від атмосферного тиску, електричного поля хмари, вітру, вологості і температури. Цікаво, що чим нижча температура повітря, тим більш химерна форма сніжники. Температура у мінус 5-10 градусів Цельсія призводить до формування сніжинок у формі голочок. Температура 10-12 градусів – сніжинок у формі пластинок або пластівців, мінус 12-18 градусів формує найбільш красиву зірочку з шістьма променями.

Колір снігу викликаний його структурою. У снігу кристали льоду розташовані хаотично. Світло, потрапляючи на один з них, переломлюється, у такому вигляді потрапляє на інший, який знову змінює його напрям. Все це дає в підсумку білий колір.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus