USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.45 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Був у пащі 40 секунд: у США чоловіка проковтнув, а потім виплюнув кит
Майкл Пакард займався ловлею лобстерів на узбережжі штату Массачусетс, коли його проковтнув горбатий кит. Чоловік пробув 30-40 секунд у роті тварини, перш ніж вона виплюнула його.

Про це повідомляє видання Cape Cod Times, передає Громадське.

56-річний Майкл Пакард упродовж 40 років займається виловом лобстерів. Для цього він занурюється у воду й дістає їх із піщаного дна. У цей час колега спостерігає за бульбашками з кисневого респіратора.

Зранку 11 червня Майкл разом із колегою Джосією Майо ловив лобстерів. Він уже вдруге занурився у воду, коли відчув поштовх – і все стало темним.

«Я відчув, що можу рухатися, і те, що тварина стискає м’язи у роті», – розповів Пакард. Спершу він подумав, що опинився усередині білої акули, але відчував, що зубів навколо немає. Тоді йому спало на думку, що його проковтнув кит.

«Я подумав, що у мене немає шансів вибратися з кита. Промайнула думка, що це кінець і я помру», – згадує Майкл. За його словами, він подумав про свою дружину та двох синів 12 і 15 років.

Майкл намагався бити кита зсередини, і в один момент тварина почала трясти головою та виплюнула чоловіка у воду. Дайвер підрахував, що пробув у роті кита 30-40 секунд.

Колега Майкла Джосія побачив, як тварина викинула чоловіка, він допоміг йому забратися з води у човен, а також через радіозв’язок викликав рятувальників і медиків.

У Пакарда не виявили серйозних пошкоджень, лише запідозрили вивих коліна. Експерти розповіли, що ситуація з ловцем лобстерів та китом – рідкісна. Зазвичай горбаті кити не чіпають людей. Тварини широко відкривають рота, щоб поглинути якомога більше здобичі. Ймовірно, у цей момент кит і захопив Майкла.

Чоловік розповів, що йому не вперше пощастило вижити у надзвичайній ситуації.

Десять років тому він пролітав над джунглями під час подорожі у Коста-Риці, коли сталася аварія літака. Тоді загинули перший і другий пілот, а також пасажир. Водночас вижили п’ятеро пасажирів, зокрема і Пакард. Люди дві ночі провели у джунглях, поки їх не знайшли рятувальники. Майкл під час аварії зазнав травм живота і верхньої частини тіла.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus