USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Ботаніки знайшли найогиднішу орхідею в світі
Gastrodia agnicellus, що росте в лісах Мадагаскару, визнали найогиднішою орхідеєю в світі, на думку ботаніків британського королівського ботанічного саду. При цьому вона ще й належить до рослин, що знаходяться на межі зникнення.

Про це пише Science alert, повідомляє Голос UA.

Орхідея проводить більшу частину свого життя під землею, підіймаючись лише в серпні і вересні – щоб цвісти і приносити плоди під гумусом листя на лісовій підстилці, перш ніж знову зникнути під землею.

Квіти рослини маленькі – всього 11 міліметрів в довжину, колір непоказний – від коричневого до білого. До недавнього часу ніхто не усвідомлював її значення.

Орхідею спершу переплутали з іншим видом, і, коли звільнили її від опалого листя, зрозуміли, що квіти – нерозпізнані. Gastrodia agnicellus знайшли в глибокій тіні, у вологому вічнозеленому лісі біля підніжжя дерев, серед квітів, моху і листя. Разом з тим, вони випромінювали приємний мускусний, схожий на троянду, аромат, який посилювався з підвищенням температури.

Після запилення стебла стають більшими, що, ймовірно, допомагає розсіюванню насіння. Як і у інших орхідей, у Gastrodia agnicellus майже немає фотосинтетичної тканини. Харчується цей вид орхідей завдяки взаємодії з мікорізною системою, яку ще потрібно вивчити. Також невідомо, як запилюється рослина.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus