USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Блискуча посмішка - знайшли незвичайний скелет, якому 6 тис. років
У бразильському муніципалітеті Ільота знайшли скелет людини віком майже 6 тис. років. Науковці відзначили добре збережені зуби і кістки ніг, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Daily Mail.

Рештки знайшли під час дорожніх робіт . Тубілець належить до племені хікуабу, яке населяло території 10 тис. років тому. Їх винищили португальці під час колонізації, повідомляє Daily Mail.

Скелет знайшли на глибині 60 см у травні під час робіт із розширення дороги BR-470. Лабораторія Beta Analytics в американській Флориді встановила, що вік знахідки - близько 5880 років.
На цьому місті був острів посеред лагуни, припускають науковці. На ньому не було прісної води. Очевидно, використовувався для поховальних ритуалів.

"Залишки їжі свідчать, що місцеві харчувалися молодою рибою, яку виловлювали на мілководді, - молодими сомами, морськими окунями, луціанами", - розповідають науковці.

Найбільш ранні представники тубільців, яких португальці називали індіанцями, прибули до Бразилії близько 10 тис. років тому. Це були напівкочові племена із Північної Америки та Азії. Всього у Бразилії жили близько 2 тис. племен.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus