USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Блукав фермами та шосе: в Індії розповіли про «пригоди» тигра, який подолав рекордні три тисячі кілометрів
18 Листопада 2020 13:52
0
В Індії молодий тигр Волкер здійснив найдовшу зареєстровану в країні прогулянку, пройшовши близько трьох тисяч кілометрів від одного заповідника до іншого.

Про це повідомляє ТСН.

У червні минулого року трирічний самець залишив заповідник дикої природи в штаті Махараштра у пошуках здобичі, місця для поселення та пари.

Волкер блукав дев’ять місяців – увесь цей час на ньому був радіоошийник, завдяки якому дослідникам вдалося прослідкувати шлях тварини. Тигр побував у сімох районах Махараштри та сусіднього штату Телангана, за допомогою GPS його зареєстрували у понад 5 тис. місцях.

Взимку Волкера найчастіше помічали у лісах, а також поблизу річок, струмків і шосе, а взимку, в сезон вирощування бавовни, високий врожай допоміг йому бути більш непомітним під час прогулянок фермами.

Вночі Волкер виходив на полювання, вбиваючи, в основному, диких свиней і велику рогату худобу. Вдень же він відпочивав у лісах. Одного разу тигр «випадково поранив» чоловіка, який знайшов місце його «схованки». Той відбувся легкими травмами.

У березні самець «оселився» у заказнику Днянганга, а в квітні з нього зняли ошийник. У цьому заповіднику водяться, зокрема, леопарди, нільгау, кабани, павичі і плямистий олень. Волкер поки тут єдиний тигр.

«У нього немає територіальних проблем та є гідна здобич», – запевняють у лісовому господарстві штату. Водночас у штаті нині розмірковують, чи варто їм перемістити тигрицю в заповідник, щоб дати Волкеру партнерку для спарювання, що буде «абсолютно безпрецедентним» випадком.

За словами фахівців, тигри – не одинаки та мають природний інстинкт до спаровування, однак, перевезти в заповідник другого тигра – нелегке рішення, оскільки територія тут невелика та оточена фермами і лісами. Окрім того, якщо «Вокер буде розмножуватися тут, буде тиск на здобич, і новонароджені тигри спробують розійтися».

«Ця довга прогулянка демонструє, що, незважаючи на розвиток і зростання населення, сільські райони Махараштри, як і раніше, сприяють вільному переміщенню тигрів. Розвиток в цьому сенсі все ще не став перешкодою для пересування тварин тут», – зазначив старший біолог Інституту дикої природи Індії Білал Хабіб.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus