USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Біологи зробили рідкісні та видовищні кадри, як кити полюють пастками з бульбашок. Відео
Деякі кити використовують під час полювання пастку з бульбашок повітря – зафільмувати цей красивий процес вдається нечасто.

Втім морські біологи з Гавайського університету в Маноа змогли зробити рідкісні кадри незвичного полювання горбатих китів.

Вони вивчили процес з двох боків – згори китів знімав дрон, а до самих тварин були прикріплені камери, аби вивчити полювання зсередини.



Так, група китів оточує скупчення риби, по черзі вони видихають під водою, створюючи повітряні бульбашки, які оточують здобич. Вибратися звідти риба не може. Іноді кити полюють так і самотужки.

Цікаво, що такий вид полювання скидається на вивчену поведінку, адже не всі горбаті кити використовують бульбашкові пастки. Водночас припускається, що деякі популяції винайшли цей метод через винищення китобоями. Бульбашкова пастка дозволяє тваринам швидко з'їсти багато здобичі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus