USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Біологи знайшли рослину, що їсть м’ясо
Біологи з США знайшли першу рослину в Північній Америці, що живиться не тільки дрібними комахами, а й невеликими плазунами.

Еволюція так званих комахоїдних рослин навчила їх ловити і їсти комах, павуків, личинок і інших невеликих тварин. Але, в Алгонкинському парку в Онтаріо біологи знайшли одну з таких рослин, що пожирає саламандр, інформує НВ.

Як пише Phys.org, вбивцями невеликих земноводних виявилися глечикові рослини, які збирають воду в своєму листі, заманюють туди саламандр і чекають поки вони розчиняться.

Спіймані саламандри вмирають протягом трьох днів, але деякі можуть прожити і до 19 днів. Автор дослідження Алекс Сміт каже, що саламандри також можуть померти через тепло, голод або інфекції патогенних мікроогранізмов.

Спостерігаючи за парком з 2018-го, вчені виявили, що приблизно в кожній п'ятій глечиковій рослині були саламандри. Деякі рослини зловили відразу кілька тварин.

Раніше в Азії знаходили подібні рослини, які могли їсти невеликих мишей і птахів. Але, це перший зафіксований випадок в Північній Америці.

Тепер вчені мають з'ясувати, чи є саламандри важливим джерелом харчування для глечикових рослин і чи є ці рослини одними з головних мисливців на саламандр. Також невідомо, чи можуть боротися рослина і тварина між собою.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus