USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.95
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Біологи записали один з найголосніших звуків планети. Його видає морський міні-черв
Біолог з Кіотського університету разом з колегами записав звук, який видає морський міні-черв. Він став другим за гучністю звуком, який видає тварина і який вдалося записати.

Про це пише ТСН.

Вчений Рютаро Гото провів експеримент з вимірювання звуку, який видає багатощетинковий хробак виду Leocratides kimuraorum. Ці крихітні тварини довжиною 29 міліметрів і селяться на глибині від 90 до 170 метрів уздовж тихоокеанського узбережжя Японії.

Leocratides kimuraorum виявилися не такими простими: вони видали клацання, гучність якого дорівнює 157 децибелам. Схожий рівень шуму в ударної хвилі від надзвукового літака, який здатний розірвати барабанні перетинки і легкі.

Гото вважає, що черви виробляють ляски за допомогою ковтальних м’язів. Тварини створюють в ротовій порожнині міхур, а потім з силою лускають його. Дослідження Гото виявилося унікальним, адже біологи вважали, що ці черви взагалі не видають звуків.

На сьогодні найбільш гучним шумом в природі вважають гуркіт креветок виду Synalpheus paraneomeris. Він дорівнює 189 децибелам і здатний розбити скло.



Запис звуку міні-червів, який зробили біологи, не шкодить слуху.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus