USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Біля узбережжя Японії швидко «росте» новий острів
Вулканічний острів у Тихому океані, схоже, переживає період «високого темпу росту».

Фото з космосу підтвердили, що з середини червня його розміри збільшуються.

Як пише УНІАН, острів під назвою Нісіносіма розташований за 965 кілометрів від Токіо. Вперше він визирнув з-під вод океану ще в 1970-х роках. Але острів почав рости в 2013-му після виверження підводного вулкану.

Згодом ще один вулканічний острів утворився за 500 метрів від Нісіносіми. Але в 2014 році супутникові знімки показали, що острови об’єдналися й утворили одну масу суходолу.

Вчені допускали, що другий острів розпадеться з часом. Однак. Острів продовжував рости. Й минулого місяця нові виверження вулкану призвели до збільшення його розмірів.

Фото, зроблені супутником NASA 4 липня, зафіксували теплові показники лави. А на фотографії з повітря, зроблені Береговою охороною Японії, засвідчили, що вулканічна активність з новою силою почалася в травні.

Й виверження попелу й лави тепер в рази більше, ніж у попередні місяці. Експерти Управління геопросторової інформації Японії стверджують, що з 19 червня до 3 липня південна частина острова розширилася майже на 152 метри. Тим часом, берегова охорона Японії повідомила, що спостереження підтвердили посилення активності вулкану з 15 червня. А лава з центрального кратера стікає у воду зі східного узбережжя острова.

У заяві Ногамі Кенджі з Токійського інституту технологій сказано, що лава вивергається у великих об'ємах, тому що магма близько до вершини центрального кратера. За його словами, острів буде збільшуватися, поки потік магми не зупиниться.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus