USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Біля Помпеї знайшли скелет чоловіка, який загинув під час виверження вулкана
Група італійських археологів під час розкопок у місті Геркуланум поблизу Помпеї знайшла частково понівечений скелет чоловіка, який загинув під час виверження вулкана Везувій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

Міністр культури Італії Даріо Франческіні вже назвав цю знахідку «сенсаційною».

За словами самих археологів, знайдений скелет належить чоловіку 40-45 років. Лавина вогню й газу під час виверження вулкана Везувій зупинила його за крок від моря та порятунку.
На думку археологів, ця знахідка може пролити світло на останні моменти життя міста, яке знаходилося за кілька кілометрів від Помпеї.

Везувій — активний стратовулкан на півдні Італії біля Неаполя. Висота 1 277 метрів, діаметр кратера приблизно 750 метрів. Один з трьох діючих вулканів Італії, єдиний діючий вулкан материкової Європи. Відомий тим, що під час плініанського виверження знищив римські міста Помпеї, Геркуланум та Стабії у 79 році н. е. Приблизне число загиблих в Помпеях — 2 000 осіб.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus