USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Біля пірамід Гізи знайдений некрополь віком 4,5 тисячі років
Археологи виявили біля пірамід Гізи некрополь, вік якого оцінюється в 4,5 тисячі років.

Як повідомляє ZN,UA у найдавнішій з гробниць були знайдені відразу два саркофага, власники яких жили за часів V династії.

Написи на саркофагах дозволили визначити, що одного з чоловіків звали Бехнуї-Ка, а другого - Нуї.

Бехнуї-Ка був жерцем і суддею, а також носив кілька титулів, один з яких звучав як «очищувач царів: Хафра, Усеркафа і Ніусерри».

Фараон Хафра належав до четвертої династії, а Усеркаф і Ніусерра - до п'ятої, причому перший з них став її засновником.

У Нуї також було кілька титулів, включаючи «той, хто стежить за новими поселеннями», «володар великих територій» і «очищувач царя Хафра».

Крім того, в гробниці було знайдено кілька артефактів, один з яких - статуя з вапняку, яка може уособлювати Бехнуї-Ка або Нуї.

Археологи також з'ясували, що поховання на кладовищі поновилися приблизно 2,6 тисячі років тому, тоді тут поховали ще кілька людей.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus