USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Біля Бермудських островів виявили зону, де мешкає 100 нових морських видів
Океанічна зона, виявлена на Бермудських островах, є домівкою для 100 нових морських видів.

Про це повідомляє International Business Times.

Так, біля узбережжя Бермудських островів вчені виявили зовсім нову океанічну зону, що є помешканням для нових морських видів.

Рарифотична зона (або Зона обмеженого світла) була виявлена у рамках дослідження Nekton Mission I, яке проводилося для вивчення стану океану навколо Бермудських островів, Саргасового моря та Північно-західної Атлантики. Команда, яку очолювали дослідники з Оксфордського університету, Великобританія, пірнали під воду підводними човнами та використовували дистанційно керовані транспортні засоби.

Вони знайшли зону за кілька кілометрів від узбережжя, яку населяє понад 100 різних морських видів. Четверта зона після афотичної, мезофотичної та батіальної, має відмінні від них біологічні види, що мешкають на глибині 3000 метрів.

З моменту початку місії у 2016 році вчені проаналізували більш як 40 000 видів та взяли зразки приблизно 15 000 літрів води. Багато морських видів були виявлені на схилах підводної гори у 15 милях від узбережжя Бермудів. Пізніше результати були підтверджені вченими різних морських дослідницьких інститутів та повідомлені уряду Бермудських островів 7 травня.

«Враховуючи те, що води навколо Бермудських островів в останні десятиліття були порівняно добре вивчені, ми, звичайно, не очікували такої великої кількості та різноманітності нових видів», – сказав Алекс Роджерс, науковий директор місії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus