USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Біля берегів Австралії зафіксували на відео надзвичайну глибоководну тварину
У Мережі опублікували нове відео, на якому зафіксовано незвичайні довгі нитки в океані, які з’єднуються у нерівні кола.

Відео зняли вчені на дослідному судні Falkor інституту Schmidt Ocean Institute, які проводять дослідження біля західного узбережжя Австралії, інформує ТСН.

Як пояснюють вчені, на відео зафіксували сифонофору. Це тварини, які живуть тільки колоніями, причому вони настільки злагоджено взаємодіють між собою, що колонія набуває рис єдиного організму, хоча складається з тисяч окремих. Ці організми живуть глибоко під водою.

Сифонофора, яку показали на відео, ймовірна найбільша з задокументованих. Її радіус складає близько 15 метрів, отже довжина може бути близько 47 метрів.

«Всі були вражені, коли вона показалась на глибині. Було стільки захвату. Люди з усього корабля прийшли подивитись на неї. Сифонофори зустрічаються не рідко, але ця була і найбільшою за розміром, і мала дуже незвичний вигляд. Її довжина достеменно ще обчислюється, але здається, це найдовша тварина на планеті», – прокоментували науковці.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus