USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Біля аеропорту Афін знайшли давньогрецькі статуї. Фото
Під час недавніх розкопок біля міжнародного аеропорту Афін, на схід від столиці країни, усередині білої мармурової гробниці були знайдені дві давньогрецькі статуї.

Могильна колона була виявлена під час звичайних розкопок в районі, де починалися будівельні роботи зі зведення нової ратуші муніципалітету Паянія.

Дві жінки на фрагментованій скульптурі дивляться одна на одну: праворуч жінка в прозорій мантії сидить на елегантному сидінні, поклавши ноги на лавку. Перед нею стоїть, мабуть, її служниця.

«Статуї збереглися лише фрагментарно, але видно, що жінки були наділені різним соціальним статусом. Одна із статуй зображає, як видно, померлу жінку. Поруч з нею встановлена інша статуя, що зображає служницю або лікаря. Друга жінка з сумом і печаллю тримає голову хворої», – наголошується в повідомленні міністерства культури і спорту Греції.
Експерти додають, що схожі похоронні скульптури були характерні для поховань 6 століття до нашої ери. Раніше археологи знаходили подібні артефакти в храмі Святої Параскеви в Маркопуло, а також в некрополях Керамейкос і Веланідези.

Предмети були передані на зберігання в розташований неподалік Археологічний музей Враврона. Розкопки тривають, тому, ймовірно, будуть знайдені й інші фрагменти.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus