USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Без «гарему», але з численними коштовностями: скарби, знайдені в Німеччині вражають уяву
На розкопках кладовища в Німеччині виявлено останки заможного аристократа та близько 80 інших людей, деякі з яких поховані з багатством, таким як скляні чаші, золоті прикраси та зброя.

Археологи виявили кладовище при будівництві птахофабрики в Саксонії-Ангальт, в центральній Німеччині. Спочатку повідомлялося, що «древній німецький владика був похований в колі з шести жінок», а Daily Mail назвала це «гаремом для загробного життя».

Але, за словами співробітників німецького Державного музею доісторії в Галле, це не так. Адже досі невідома навіть стать цих шести осіб. Про це повідомляє ТСН.

Люди, поховані в аристократичному маєтку, якому близько 1500 років, були частиною недовговічного Тюрінгенського королівства. Воно існувало близько 80 років, перш ніж франки захопили королівство в 531 році нашої ери.

Деякі могили Тюрінгів містять людей із високим рівнем заможності, принаймні за даними похованих разом з ними артефактів.

«Жінки були поховані разом зі своїми ювелірними виробами (фібули, брошки, шпильки, намиста), а чоловіки зі зброєю (меч, спис, щит)», – розповідає Арнольд Мюль, археолог та експерт з питань міграції та ранньосередньовічного періоду Державного музею доісторії.

Спочатку це відкриття висвітлювалося як жахлива знахідка – начебто, знайдені шість жінок, які, можливо, були вбиті або принесені в жертву після смерті німецького володаря. Але досі навіть невідома стать цих шести осіб.

«Ці припущення стосуються надмірної інтерпретації попередньої стадії розкопок», – сказав Арнольд Мюль. Більше того, незважаючи на повідомлення про «німецького лорда», археологи не думають, що на кладовищі є його могила. «Але справедливо сказати, що найбагатші з цих поховань, безумовно, належать до заможної родини аристократів», – сказав Мюль.
Поховання, яке датується 470-540 рр. н. е., є «лінійним кладовищем, на якому могили лежать поруч одна з одною», – сказав дослідник. Тут також є яма, де поховані тварини: корови, коні, собаки.

В інших похованнях також зберігались артефакти з різних куточків Європи. Наприклад, археологи розкопали високоякісні скляні посудини, привезені із Франкської Рейнляндії (сучасна західна Німеччина). Ці знахідки повністю збереглися і виглядають як нові. Скляні посудини були предметами престижу і можуть знаходитись лише в похованнях заможної еліти.

Археологи сподіваються дізнатися більше про цю садибу Тюрінгів, коли проаналізують блок поховання тварин та інші артефакти у своїй лабораторії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus