USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Багряні ріки. В мережу потрапили фото кислотного забруднення на Уралі
Російський блогер показав в Instagram яскраво-помаранчевий пейзаж біля покинутого мідно-сульфідного рудника недалеко від села Льовиха на Уралі.

З території місцевого родовища виливаються річки, які забарвлюють землю в кольори розпеченої лави. Дерева, що потрапляють в зону розливу, гинуть, відзначають місцеві жителі.

Шахта «затоплена, і тепер з неї течуть кислотні річки, отруюючи все, до чого вони торкаються», написав блогер zamkad_life, щоб описати серію своїх кадрів, пише НВ.

Прессекретар місцевої районної прокуратури заявив, що фахівці «беруть проби, щоб встановити, чи відповідає обробка кислотної води з шахти правилам».

Еколог Андрій Волєгов, який очолює місцеву неурядову організацію «Екоправо», заявив, що забруднена вода повинна була бути нейтралізована в технічному «ставку», але цей ставок переповнюється під час проливних дощів.

Волєгов попередив прокурорів про ситуацію ще в минулому році і отримав відповідь, що компанія, яка відповідає за забруднюючі речовини, не була належним чином профінансована і не могла купити досить вапна для нейтралізації кислоти.

За даними місцевих ЗМІ, уряд Свердловської області попросив закрити шахту, але Москва відмовилася на тій підставі, що там все ще є цінні ресурси.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus