USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Бабусі в боксерських рукавичках: захоплення південноафриканських пенсіонерок
В одному зі спортклубів ПАР відкрили секцію з боксу, куди приймають жінок не молодше 60 років. Від бажаючих немає відбою.

У всьому світі вихід на пенсію асоціюється з відпочинком і уповільненням ритму життя. Як правило, у пенсіонерів спокійні захоплення на зразок шахів, в'язання і садівництва. Але південноафриканські бабусі розвіяли цей міф, інформує Вокруг Света.

Відкриваючи секцію з боксу, власники спортклубу хотіли змінити ставлення до старіння, але не сподівалися на такий приголомшливий успіх. Програма тренувань, спеціально розроблена для літніх жінок, дуже сподобалася мешканкам Йоганнесбурга.


У секцію приймаються жінки, яким виповнилося як мінімум 60 років. Заняття проходять двічі на тиждень і тривають по 90 хвилин. Бабусі з задоволенням спарингують і відпрацьовують удари.

Коли пенсіонерки не займаються боксом, то виконують вправи з медболом (медичним м'ячем) і роблять силові тренування.


Деякі учасниці клубу скаржаться на проблеми зі здоров'ям. Одні ходять з тростиною, інші страждають астмою і діабетом, але вони все одно приходять в зал, оскільки говорять, що після занять відчувають себе краще і веселіше.

Програма була розроблена в 2013 році, і з тих пір стала настільки популярною, що в Йоганнесбурзі планують відкрити нові спортзали для активних бабусь.


Тренер клубу, 40-річний Клод Мафоха каже, що регулярні заняття боксом допомагають його підопічним зміцнити м'язи, розвинути гнучкість і набути впевненості в собі.


«Чим більше вони займаються, тим впевненіше себе почувають, - стверджує Мафоса. - Вони стають більш енергійними і відчувають себе більш живими».
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus