USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Астрономи зробили унікальний знімок нашої галактики: деталі
Група астрономів завершила масштабну зйомку центральної опуклості Чумацького Шляху, яка дозволила сфотографувати відбитки понад 250 мільйонів зірок. Це можливість по-новому поглянути на історію створення нашої галактики.

Дослідження проводилося за участі групи астрономів обсерваторії Серро Тололо в Чилі, повідомляє 24 канал з посиланням на National Science Foundation.

На основі цих даних вдалося отримати масштабоване кольорове композитне зображення розміром 50 000×25 000 пікселів, що дало можливість в найтонших деталях відчути велич нашої галактики.

Як це було?

Дослідження проводилося за допомогою камери Dark Energy Matter Camera (DECam), встановленої на 4-метровому телескопі. Спостереження проводилося в ультрафіолетовому, оптичному та інфрачервоному діапазонах електромагнітного спектра.

Астрономи також провели хімічний аналіз 70 тисяч з 250 мільйонів зафіксованих в ході зйомки зірок: вони були розкидані нічним небом, розміри якого приблизно в 1 000 разів перевищують розміри повного Місяця.

Було виявлено, що зірки, розташовані поблизу галактичного центру, мають подібний склад – це дозволяє припустити, що вони утворилися приблизно в один і той самий час.

«Багато інших спіральних галактик виглядають як Чумацький Шлях і мають схожі опуклості. Тож якщо ми зможемо зрозуміти, як Чумацький Шлях утворював свої опуклості, то у нас буде гарне уявлення про те, як це відбувається в інших галактиках», – прокоментував співкерівник дослідження Крістіан Джонсон.

Документи з докладним описом дослідження були опубліковані в Щомісячних повідомленнях Королівського астрономічного товариства.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus