USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Астрономи виявили шість екзопланет, які «танцюють» навколо зірки
Завдяки космічному телескопу Європейського космічного агентства (ESA) CHEOPS, астрономи виявили у Всесвіті шість нових екзопланет, які знаходяться в ритмічному русі, обертаючись навколо своєї центральної зірки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sci-News.

Планети були виявлені у зірковій системі TOI-178, яка знаходиться за 200 світлових років від Землі у сузір’ї Скульптора.

П’ять з шести нових екзопланет утворюють резонансний ланцюг, тобто обертаються навколо центрального світила в суворо заданому ритмі. Вони підкоряються правилу 18: 9: 6: 4: 3. Це найдовша резонансна закономірність, яка відома науці на сьогодні.

Зазначається, що найшвидша планета системи TOI-178b обертається навколо своєї осі за 1,9 дня, а найбільш повільна TOI-178g – приблизно в 10 разів довше.

Радіус найменшої планети дорівнює земній, а найбільшої перевищує радіус Землі втричі. При цьому маса планет цієї унікальної системи від 1,5 до 30 разів більше земної.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus