USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Астрономи знайшли нову екзопланету розміром із Землю
Астрономи виявили нову екзопланету, яка трохи більша за Землю й обертається навколо червоного карлика лише за 66,5 світлових років від нашої планети.

Про це повідомляє УНІАН.

Вчені зауважують, що це відмінна можливість заповнити величезну прогалину в знаннях про кам’янисті планети у галактиці Чумацький Шлях.

Зазначається, що GJ 1252 b приблизно в 1,2 раза більша за Землю і приблизно вдвічі важча від нашої планети.

Цей об’єкт обертається навколо червоного карлика під назвою GJ 1252 – зірки, яка становить приблизно 40% розміру і маси Сонця. Екзопланета обертається навколо своєї зірки раз на кожні 12,4 години і, ймовірно, примикає до точки, де один бік завжди повернутий до зірки.

Виявлення цієї екзопланети має значення для пошуку позаземного життя. Але спочатку вченим потрібно побачити більше скельних екзопланет. GJ 1252 b може стати відмінним місцем для початку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus