USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Астрономи виявили зірку через 40 років після того, як передбачили її існування
З кожним роком доступні астрономам технології стають все досконалішими, дозволяючи робити нові відкриття.

Якщо раніше деякі космічні явища можна було тільки передбачити, то тепер їх існування виходить підтвердити. Так, за допомогою комп’ютерного аналізу був виявлений односторонній пульсар. Подібних небесних тіл ще не вдавалося зафіксувати.

Існування зірки HD74423 було передбачене ще у 1980 році. Однак в 2020 році завдяки спільній роботі декількох обсерваторій, розташованих на різних кінцях Землі, ця теорія була підтверджена фактами, повідомляє 24 Канал.

Особливості зірки

HD74423 в 1,7 рази більше ніж наше Сонця. Зірка відрізняється від всіх відомих науці пульсарів тим, що коливається тільки в одному напрямку, через що її форма трохи спотворена.

Причиною подібної аномалії названий червоний карлик – сусід виявленої зірки. Гравітаційне поле компаньйона спотворює коливання пульсара, стягуючи частина з них на себе. Вчені також відзначають унікальний хімічний склад HD74423.

На відміну від більшості подібних тіл, в ньому майже немає металів. Астрономи вважають, що, завдяки новим технологіям, в майбутньому вийде знайти ще більше односторонніх пульсарів.



Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus