USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Астрономи виявили в центрі Чумацького Шляху «блукаючу» чорну діру
Учені виявили в ядрі Чумацького Шляху загадковий невидимий об'єкт, який блукає міжзоряним середовищем, пише TheБабель з посиланням на IFL Science.

Співробітники Національної астрономічної обсерваторії Японії вважають цей об'єкт чорною дірою, що за розмірами схожа на Юпітер і має масу у 30 тис. разів більшу за Сонце. На доказ її існування вчені навели обертання газу навколо цього невидимого масивного об'єкта.

«Коли я вперше побачив дані, які отримував телескоп ALMA, я дуже зрадів. Хмари газу рухалися в цьому куточку космосу не безладним чином, а за якимись орбітами, що вказало на існування невидимого об'єкта з величезною масою», — заявив науковець обсерваторії Шунья Такекава.

Автори припускають, що ця чорна діра розташована на відстані близько 20 тис. світлових років від центру Чумацького Шляху. Астрономи вважають, що існують ще дві потенційні чорні діри середнього розміру, які «ховаються» поруч із центром галактики.

Видання зазначає, що існування чорних дір середнього розміру поки не доведено. Зазвичай, чорні діри бувають або набагато меншими і легшими, або, навпаки, набагато більшими. Доказ існування чорних дір середніх розмірів, над яким працюють японські вчені, може стати серйозним проривом у вивченні цих об'єктів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus