USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Астрономи відкрили галактику-монстра, яка виникла одразу після Великого вибуху
Небачена до цього часу «масивна галактика-монстр» з ранніх часів існування Всесвіту була відкрита астрономами і потенційно може дати дослідникам «втрачену ланку» в розумінні, як великі галактики змогли утворитися відносно швидко після Великого вибуху, повідомляє УНІАН.

Останній стався 13,8 мільярдів років тому. Відкритій галактиці приблизно 12,5 мільярда років. Її помітили дослідники зі США і Австралії за допомогою телескопу ALMA в Чилі.

Він розроблений для спостереження за зірками і галактиками у Всесвіті і здатний шукати світло між радіо й інфрачервоними частотами. Таке випромінювання надходить від більшості об’єктів у Всесвіті. На відміну від інших телескопів, ALMA здатен спостерігати за таким світлом без викривлень, які зазвичай створює космічний пил.

Команда вчених на чолі з Крістіною Вільямс з Університету Аризони проводили спостереження за допомого телескопа, коли помітили слабке світло від невідомого джерела. «Це було дуже дивно, тому що світло, здавалося, не було пов’язаним із жодною відомою галактикою», – сказала Вільямс.

«Коли я побачила, що цю галактику не видно на будь-яких інших частотах, то була в захваті. Це означало, що об’єкт насправді дуже далеко. І його затуляє пил», – додала вона.

«Ми з’ясували, що ця галактика насправді масивний монстр з такою ж кількістю зірок, як і в нашому Чумацькому шляху. Але вона наповнена подіями. Зірки формуються в 100 разів швидше, ніж в нашій галактиці», – пояснив співавтор дослідження Іво Лаббе.

Масивні галактики з ранніх років існування Всесвіту становлять загадку для астрономів. Оскільки їхнє існування не вписується в нинішні теорії про формування галактик. Вважається, що одразу після Великого вибуху Всесвіт був розтягнутий і холодний, що призвело до формування перших атомів.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus