USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Астрономи відкрили галактику без темної матерії
Це поставило під сумнів все, що люди думали про народження і функціонування галактик.

«Ми думали, що кожна галактика містить темну матерію і з неї починається. Ця невидима, загадкова субстанція домінує в будь-який галактиці. Тому виявлення галактики без неї є дуже великою несподіванкою. Це ставить під сумніви стандартні моделі функціонування галактик і говорить про те, що темна матерія реальна: вона може існувати окремо від інших компонентів галактик. Крім того, ці спостереження свідчать про те, що може існувати не один спосіб формування галактик», - заявив один з дослідників NASA Пітер ван Доккум, передає Вокруг Света.

Галактика NGC 1052-DF2, яка розташовується на відстані 61 мільйон світлових років від Землі, містить в 400 разів менше темної матерії, ніж очікували вчені. Вона більше Чумацького Шляху, але містить в 200 разів менше зірок, ніж наша галактика.

Вчені помітили, що кулясті кластери в галактиці рухаються зі швидкістю близько 37 тисяч кілометрів на секунду. Зірки і скупчення на околицях галактик, які містять темну матерію, рухаються приблизно в три рази швидше. «Якщо в галактиці і є темна матерія, то її дуже мало», - заявив ван Доккум.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus