USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Астрономи назвали умову виникнення життя на інших планетах
Інопланетне життя може з’явитися завдяки астероїдам середніх розмірів. Їх діаметр має становити від 20 м до 1 км.

Видання Live Science опублікувало підсумки досліджень науковців Кембриджського університету, які вивчали, яким чином планети можуть бути потенційно заселеними у майбутньому, передає Ракурс.

На початкових етапах на інших планетах можуть існувати важливі для живих організмів речовини. Цьому повинна сприяти висока температура рідної зірки. Остання в подальшому згасає, а речовини потрапляють на кам’янисту планету під час падіння інших об'єктів.

Астрономи встановили, що астероїди середнього розміру — найкращі кандидати на роль своєрідних постачальників живих організмів. Під час падіння вони передають багато корисних матеріалів поверхні. Великі ж астероїди (2−20 км у діаметрі) провокують руйнування стабільної атмосфери та її випаровування.

Раніше астрономи зафіксували найдавніше скупчення галактик у Всесвіті. Кластер із 12 галактик, які існували близько 13 млрд років тому, побачили за допомогою телескопів Subaru, Keck та Gemini. У нинішньому Всесвіті такі кластери можуть включати сотні галактик.
Коментарів: 2
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 3 Листопада 2019 18:04
Тоді, чому вчені не створять штучного життя тут, у себе - на Землі? Чого не вистачає, все під рукою. :))
Ха до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 3 Листопада 2019 18:59
Ну так життя виникло випадково, за їх думкою, в первісному бульйоні ... А вченим не до випадковостей, в них наука і точність.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus