USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Астронавти NASA вперше зібрали в космосі урожай редиски. Відео
У рамках експерименту Plant Habitat-02 (PH-02) NASA вирощує рослини в орбітальній лабораторії.

Вчені намагаються визначити, які рослини краще всього розвиваються в умовах мікрогравітації.

В майбутньому ця інформація стане в нагоді для планування тривалих польотів, під час яких астронавтам потрібно різноманітне і збалансоване харчування.

Астронавтка NASA Кейт Рубінс 30 листопада зібрала перший врожай редиски на борту Міжнародної космічної станції (МКС). Вона загорнула рослини у фольгу і помістила їх у холодне сховище для відправки на Землю в 2021 році, пише Урядовий кур'єр.

Дослідники вибрали редиску, тому що, по-перше, вона добре вивчена біологами, а по-друге, вона росте 27 днів. Крім того, овоч багатий поживними речовинами і генетично схожий на арабідопсис – квітучу рослину з сімейства капустяних, за якою вчені вже спостерігали в умовах мікрогравітації.
Експеримент NASA дозволить фахівцям визначити оптимальний догляд за рослинами для кращого врожаю. Вирощування в космосі редиски практично не вимагало особливих зусиль, відзначають астронавти. Вчені NASA планують до кінця десятиліття досліджувати можливості для вирощування рослин на Місяці.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus