USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Астрофізики визначили масу Чумацького Шляху
Для визначення маси галактики вчені досліджували розташовані поблизу дрібніші об'єкти.

Група американських вчених встановила масу галактики Чумацький Шлях. Показник, отриманий під час нового дослідження, становить 960 мільярдів мас Сонця. Про це пише Хроніка.інфо з посиланням на Astrophysics of Galaxies.

Повідомляється, що раніше астрофізики вже визначали масу галактики, орієнтуючись на параметри руху більш дрібних об'єктів, які навколо неї рухаються. Однак в силу відмінності мас і різновіддаленість об'єктів від Чумацького Шляху результати були не точними.


Вчені університету Арізони засновували свої розрахунки на кутових моментах об'єктів, які рухаються навколо Чумацького Шляху. Ці характеристики не залежать від відстані між галактикою і об'єктами, а відповідно - результат відрізняється більшою точністю. Астрофізики отримали приблизну масу галактики в діапазоні від 700 мільярдів до 2 трильйонів мас Сонця.
Коментарів: 1
Хокінг Показати IP 14 Червня 2018 23:41
корисна інформація

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus